Luonteesta

BLANCO ESTRELLA MUSKOTTI "Sake" 16kk
omistaja/kuva Minna Kokkonen

 

Olisiko KAINKOIRA rotu juuri se sinulle sopiva, jonka alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut metsästys- ja käyttökoira?

Tänä päivänä suurin osa kainkoirista Japanissa pidetään enemmänkin kotikoirana ja harrastetaan sen kanssa erilaisia harrasteita. Kuitenkin vielä pientä osaa kainkoirista käytetään nykyisin puhtaasti metsästykseen.

Rauniokoirana ovat mainioita hajuaistinsa ansiosta, johon näitä on käytetty hyvällä menestyksellä Japanissa!

Japanilaisten mielestä kainkoira on luotetuimpia perhekoiria.

 Kainkoira on alkukantainen luonteeltaan ja äärimmäisen perheuskollinen. Kaipaa tasapuolista hoivaa ja rakkautta perheeltään, jolloin tuntee olevansa onnellinen

Kainkoira on erittäin älykäs ja omanarvonsa tunteva. Se ei missään muotoa ole perusluonteeltaan aggressiivinen eikä arka!

Ei kyseenalaista ihmistä.

Japanissa käydessä, olemme saanut tutustua kymmeniin eri kainkoiriin jonka perusteella edellä mainitun lauseen allekirjoitamme.

Kirjoitamme vain ja ainoastaan oman kokemuksen perusteella luonteesta ja Funato Kamiyama Asahi "Pimu" (ensimmäinen narttumme) tehtiin SKL, jalostus tarkastus arvosanalla hyväksytty, joka myös puoltaa lausumaamme. Tuontikoiramme hermorakenne on juuri sellainen kuin sen pitää kainkoiralla olla. 

Funato Kamiyama Kotetsu on suorittanut LTE pistein 108. On todella hyvät pisteet kun rotu ei ole suojelus/puolustus tarkoitukseen vaan metsästävä perhekoira. 

 🙂

Pimun pentu, 

 Nero (4kk) kävi Vilanderin Pertin pentukoulussa. Kehui koiraa vuolaasti. Antoi samalla luonnearvion koirasta. "On rohkea, itsevarma, sosiaalinen, ystävällinen, peloton, hyvä laumavietti..."

(tämän jo näinkin pentutestissäni)
Oli yllättynyt kun näin nuorena nostaa jo jalkaa pissatessa. 
Testissä oli yhtenä osiona, Nero käveli portin editse jonka takana haukkui 5 saksanpaimenkoiraa ja poika oli kävellyt rennosti häntä pystyssä portin ohi eikä reagoinut mitenkään haukuntaan!
Testattiin myös, miten pentu toimii, kun sen päästää vapaaksi
Nero toimi juuri niin kuin P.V. sanoi, että sen tulisi toimia. Juoksenteli vähän matkan päähän ja tutki ojia, tuli kutsusta luokse ja sitten testattiin mitä pentu tekee, kun lähdetään kävelemään poispäin pennusta. Perässä se tuli hetken päästä.

Sanoi että erittäin hyvin on laumautunut!

Tulee toimeen muiden rotuisten koirien ja myös kissojen kanssa 🤩Meidän perheessä on Pimu ja Viivi tasapuolisesti molempien koira, joten emme allekirjoita lausetta "kainkoira valitsee johtajansa". 😙

On ihmisystävällinen omalla persoonallisella tavalla.

Alkukantaisuutensa vuoksi, on kainkoiralla vahva metsästysvietti, joka tosin on alkanut häilymään osalla kainkoiria. Kuitenkaan emme suosittele pitämään sitä irti muualla kuin aidatulla alueella tai metsässä, josta on tarpeeksi matkaa valtaväylille. Tai kun koira on täysin hallinnassa.

😉

 

Tulee ehdottomasti muiden rotuisten koirien ja eläinten kanssa toimeen ja on erittäin sosiaalinen, ainakin nämä alkukantaiset kainkoiramme jotka olemme Japanista henkilökohtaisesti tuonut!

Testattu pennut ja niiden vanhemmat sekä parhaassa tapauksessa myös, isovanhemmat sekä isoisovanhemmat henkilökohtaisesti ennen Suomeen tuomista. 

 🙂

Jos kainkoira opetetaan pennusta pitäen erilaisiin asioihin, on jatkossa kohti aikuisuutta helpompi omaksuttaa uusia asioita.

Kainkoira, on tyypillinen japanilainen koira myös sisäsiisteydessä sillä se oppii huomattavan nopeasti sisäsiistiksi muihin rotuihin verrattuna. 

 😀Perus tyypiltään rauhallinen ja tasapainoinen aikuisiässä. 🤪

Kainkoira, vaatii määrätietoista kasvatusta, joka tapahtuu mielellään innostamalla ja kehumalla koiraa (kivakoirakasvatus).

PENNUN VALINTA vaadi aina ennen viimeistä valintaasi nähdä molemmat vanhemmat! Mielellään vielä kotioloissa! Tutustu rotuun huolella ja ota yhteyttä mieluummin jo pentueen suunnitteluvaiheessa, että voit ajan kera tutustua tulevan pentusi vanhempiin!! Näin koet jo ennalta, onko tämän rodun koira juuri sinulle sopiva.  🤩

Ulkonäkö

Kainkoira on tyypiltään brindle eri versioin joista hyväksytyt värit ovat seuraavat, punainen-brindle , medium-brindle ja musta-brindle.

Huom! Yleensä musta-brindlellä ei näy pohjaväriraitoja yhtä vahvasti  turkissaan kuin medium-brindlellä tai puna-brindlellä. 😙

Maallikon silmin musta-brindle näyttää melkein koko mustalta jolla muutama raita turkissaan.  🙂

Musta-brindle on yleisin väritys ja harvinaisin on punainen-brindle. Yksiväriset eivät ole sallittuja kuten valkoinen tai kermanvärinen, joita kuitenkin välillä syntyy johtuen resessiivisestä geenistä.

Kainkoiralla on japanilaisen rodun kaksinkertainen turkki, peitinkarva on suora ja karhea, aluskarva tiheä ja pehmeä.

Päänmalli ja muoto myös kertovat japanilaisesta rodusta. 🙂

Kainkoira on luokiteltu keskikokoisiin ja koko riippuen sukupuolesta narttu 45 cm +- 3cm ja uros 50cm +- 3cm ja paino 12kg-18kg.

Kainkoira kehittyy siinä kuin muutkin keskikokoiset koirat etenkin säkäkorkeuden kasvu 8kk iässä on tavoitettu mutta kuitenkin vielä senttejä saattaa tulla muutama kahteen ikävuoteen asti 🙂

Lisää tietoa kainkoirasta löytyy kohdasta rotumäritelmä ja netistä.

Jos olet kiinnostunut kainkoirarodusta ota yhteyttä

kainkoira@gmail.com

050- 911 8196

KAINKOIRAN LUONNE!

Kuva, Eliisa Koljonen

On paljon väärää tietoa kainkoiran luonteesta!!
Olemme Japanissa käynyt monta kertaa ja jokaisella kerralla tutustunut eri kainkoira kasvattajien kenneleihin ja saaneet testata tuonti-pentujemme vanhemmat ja esivanhemmat sekä parhaassa tapauksessa isoisovanhemmat.  🙂 
Kaikki ovat olleet hermorakenteeltaan Ok!
Meidän kainkoirilla yhdelläkään ei ole aggressiivisuutta eikä arkuutta! 
Ovat erittäin avoimia ja reippaita persoonia ja tämän ovat kokeneet myös monet tuomarit jotka ovat arvostelleet kainkoiriamme   

Kokemuksiemme pohjalta voin sanoa, että kainkoira on erittäin sosiaalinen ja tulee ehdottomasti toimeen muiden rotuisten nelijalkaisten kanssa!!!

On ihmisystävällinen mutta kuitenkin oman arvonsa tunteva aikuisena ja rauhallinen persoona 😎

Pitää lapsista ja on älykäs!!
"Pimu" on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kainkoira jonka on SKL jalostustoimikunnan virallisesti jalostustarkistama ja luonnetesti osio meni pilkkua vaille täydellisesti (hyväksytty), joten tämäkin tukee meidän mielipidettä minkälainen kainkoira on oikeasti luonteeltaan!
Kainkoira ei missään muotoa kyseenalaista ihmistä eli ei murise eikä "nappaa sormille" ei rähjää muille koirille vaan on enemmänkin oman arvonsa tunteva ja maltillinen sekä rauhallinen.
Tähän rotuun rakastuu kunhan kohtaa oikealla hermorakenteella varustetun kainkoiran ja niitä löydät meiltä. 

 

"Itsevarmuus tekee itämaisesta koirasta arvokkaan. Se sallii aina kosketuksen, vaikka ei itse sitä hakisikaan. Tässä on yksi tärkeä raja jalostuksessa. Kosketusta sallimaton tai pelkäävä koira, ei ole missään olosuhteissa jalostuskoira.Juha Kares

Kommentit

30.12.2016 19:32

Matti L

Mitä hinta luokkaa koirut olisi, mietin vakavasti kain koiran hankkimista ja valmis lähtemään vaikka Japanista hakeen

31.12.2016 07:52

Paula K.

Ole ystävällinen ja ota yhteyttä s-postilla tai soittamalla! Yhteystietomme löydät näiltä sivuilta.

16.06.2016 07:40

Joonas J.

Nyt tiedän mikä on KAI , kiitos teille vieraanvaraisuudesta!

13.06.2016 08:04

Halla H.

Koiranne ovat ihania ja hyvä käytöksisiä! Oli ihana tutustua teidän koiriinne, kiitos!

19.05.2016 20:51

yonna

teidän sivulla on kiva käydä =) ihania koiria <3

19.05.2016 19:03

Eliisa Nieminen

Mahti ihanat koirat teillä. Rakastuin! Kiitos vieraanvaraisuudestanne!

09.12.2015 23:57

Eelis

Onko myytävänä?

10.12.2015 07:48

Kasvattajat

Hei Eelis! Laita s-postia tulemaan ja jutellaan lisää

01.07.2015 23:39

Jenni

Hei!
Missä päin kennelisi sijaitsee? (:

02.07.2015 09:24

Kasvattaja

Tampereen kyljessä ja jos haluat enemmän tietoa niin ota reilusti yhteyttä s-postilla

04.06.2015 03:21

Lilli

Olen miettinyt kai-rotua itselleni.
Saako sinun luoksesi tulla kuulemaan ja tutustumaan rotuun paremmin?

04.06.2015 06:40

Paula K.

Tottakai saa tulla sillä meillä on avoimet ovet Tervetuloa! Otathan ensin meihin yhteyttä, jotta tiedämme olla paikalla ja varata aikaa vierailuusi.

31.12.2014 22:36

seija

Wau, sulla on todella hyvät kotisivut! No ei sivuja ilman huippu koiria. Mahtavia menestyksiä,onneksi olkoon suuresti! :)
Hienoja kuvia upeista koirista :)

17.07.2014 21:11

Pekka

Onko näitä koiria mahdollista saada mistään muualta kuin japanista?

18.07.2014 06:45

Kasvattajat

Voitko tehdä kysymyksesi meidän s-postiin niin voimme vastata sinulle kattavammin kun tässä on tila rajallinen, kiitos. vipami@suomi24.fi

09.03.2014 18:07

Kasvattajat

Hei Ida!
Minkä tahansa koirarodun pentu tarvitsee hyvää hoitoa ja aina koulutus on haastavaa ja vastuullista!

08.03.2014 22:19

Ida

Millaista hoito kai yleensä tarvitsee ja onko pennun koulutus haastavaa?